“UN PRESENT DE CONSOLIDACIÓ QUE LLUITA
PER UN FUTUR EN CONSTANT CREIXEMENT”.

EUROPA

ESPANYA

COMUNITAT VALENCIANA

L’aeroport de València està situat a 1 hora i 10 minuts d'Alcoi, 117 quilòmetres connectats amb la ciutat a través de l’A-7 i la V-31.

Les seues principals destinacions nacionals són els aeroports de Madrid-Barajas, Palma de Mallorca, Barcelona-El Prat i Sevilla, mentre que les seues principals destinacions internacionals apunten a França (París), Anglaterra (Londres), Itàlia i Holanda entre d’altres.

Es compon de dos terminals de passatgers: la Terminal Principal, que, al seu torn, consta de la T1 i la T2, on operen vols nacionals i internacionals; i la Terminal d'Aviació Regional, destinada exclusivament a vols regionals. També disposa d'una terminal d'Aviació general i una terminal de càrrega.

L’aeroport d’’Alacant-Elx està situat a 45 minuts d'Alcoi, 65 quilòmetres en què s'arriba amb fluïdesa a través de l'autovia A-7.

La importància vital del turisme es reflecteix en el percentatge de passatgers de vols internacionals, al voltant del noranta per cent del total. El Regne Unit, Alemanya, Holanda i Noruega són els països que aporten més passatgers. Així mateix, el tràfic regular nacional ha anat augmentant en els últims anys. Barcelona, Madrid i Mallorca són les tres destinacions més demandades.

L'any 2018, l'aeroport d’’Alacant-Elx va registrar un tràfic de 15.047.840 passatgers, 101.408 operacions i 4.032 tones de càrrega.

El port de València canalitza tràfic de pràcticament qualsevol tipus de mercaderia de tots els sectors de l'economia. Entre els seus principals clients destaquen els sectors: moble i fusta, tèxtil, calcer agroramader i alimentari (cereals i pinsos, vins i begudes, conserves, fruites, etc.), energètic (gasoil, gasolina, carbons, etc.), químic, automòbil (Ford, Fiat, Land Rover, Jaguar, etc.), de la construcció (ciment i clínquer, taulellets, marbre, etc.), maquinària, etc.

Acull també un tràfic regular de passatge amb les Illes Balears i Itàlia, i protagonitza, en els últims anys, un dels creixements més continuats i sòlids en el tràfic de creuers del Mediterrani.

El Port d'Alacant disposa d'unes immillorables comunicacions al servei d'un transport ràpid i segur amb enllaç directe a qualsevol punt de la península Ibèrica i de la resta d'Europa.

Autopista del Mare Nostrum.
Autovia del Mediterrani.
Autovia Madrid-Albacete.
Enllaços a Andalusia.

L’estació AVE - VILLENA d'alta velocitat connecta amb la capital espanyola.

El trajecte Madrid - Villena té una durada de 2 hores. L'estació AVE - VILLENA se situa a 40 minuts d'Alcoi a través de l’A-7.

L’A-7 és una autovia espanyola pertanyent a la Xarxa de Carreteres de l'Estat que comença a Algesires i finalitza a Barcelona.

La millora del tram corresponent a Alcoi va ser construït entre 2009 i 2011.

AjuntamentAlcoi_white (1)